Hem volgut fer un petit exercici de representació d’unes dades territorials de forma diferent per veure’n com es podrien treure diferents conclusions a partir de cadascuna d’elles.
 
Amb l’actual situació del Covid rebem múltiples dades cartogràfiques i estadístiques. En aquest post volem aprofitar per mostrar com de diferent pot ser la realitat que se’n pot despendre de la representació de les dades.
 
En primer lloc hem fet una taula amb la variació en el percentatge dels casos declarats de COVID-19 de les principals Comunitats Autònomes espanyoles així com el global del conjunt de l’estat.
 
 
A partir de l’anàlisi d’aquest gràfic es pot deduir que la situació va cada cop a millor ja que l’increment diari de nous casos és comença a situar per sota del 7% a les principals Comunitats Autònomes i al conjunt de l’estat. Als primers dies de la pandèmia els valors tenien increments molt per sobre del 70, 90 i fins i tot 100% en alguns territoris. Hem de tenir en compte que parlem de percentatge i per tant de valors relatius.
 
Al següent gràfic hem volgut representar els casos diaris absoluts que es van produint a les mateixes comunitats i al global del conjunt del territori.
A l’eix de l’esquerra trobem els valors de creixement absolut per les diverses Comunitats Autònomes representades i a l’eix de la dreta tenim els valors pel conjunt del territori.
Amb l’anàlisi d’aquesta taula semblaria què és pot ser una mica menys optimista, de moment, ja que els increments diaris de nous casos encara son bastant significatius. Tot i això si què és pot deduir que la situació és comença a estabilitzar.
 
Finalment hem representat en un mapa amb actualització permanent les dades que a diari publica el Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias de totes les Comunitats Autònomes tant pel que fa a casos confirmats en global, per cada 100.000 habitants, el nombre de morts, el nombre d’hospitalitzats així com el nombre d’ingressats a la UCI.

 
….