INVENGEO. Aquest és el nom d’una app desenvolupada per l’empresa Chipsolutions amb qui hem col·laborat en un projecte per tal d’optimitzar i millorar aquesta app.
Consisteix en una aplicació per entorn Android en la que pots afegir elements puntuals sense necessitat de connexió a internet. A la vegada es poden assignar atributs a aquests punts per dotar-los de major información.
Com podeu observar el seu disseny és senzill i fàcil d’utilitzar. Consta d’una capa base d’openstreetmap que ens ajuda a situar-nos.
Tenim la opció de descarregar la capa base de qualsevol província d’Espanya tal i com es mostra a continuació en aquesta captura.
Hi ha diversos formularis pre-definits que et permeten afegir informació sobre cada punt que incorporem a la base de dades.
Les dades es mostren de la següent manera al mapa i es poden editar per afegir qualsevol nou comentari o eliminar el punt en qüestió.
Finalment hi ha la opció molt interessant de fer una exportació en format shapefile per treballar amb posterioritat la base de dades recopilada i que es guarda a la mateixa targeta de la tableta on hem treballat.
A nosaltres ens ha estat de gran utilitat i en recomanem la seva descarrega així com el seu ús per tal de treballar amb informació georeferenciada sense haver d’estar connectats.
Si us la voleu descarregar ho podeu fer a partir del següent enllaç:
https://play.google.com/store/apps/details?id=es.chipsolutions.invengeo#details-reviews
En definitiva una eina per fer treball de camp molt útil, gratuïta i recomanable 100%.