En aquest post aprofitarem un parell d’enllaços per defensar la necessitat d’obrir les dades de que disposen les administracions i fins i tot les empreses privades per tal de que aquestes siguin aprofitades per d’altres empreses o particulars i generar nova riquesa o nou coneixement, aquesta es la fita que persegueixen les OpenData.
 
En el primer dels enllaços http://positren.nebulacodex.com/ ens presenta els trens de mitja i llarga distancia de l’Estat sobre un fons de google maps a temps real. Amb una política molt intensiva de dades obertes podriem arribar a coneixer d’una manera molt inmediata els fluxos de passatgers en origen i destí, diferenciant per tipologies de trens, horaris, si son destinacions turístiques, etc.
 
Al segon enllaç trobem http://www.demap.info/tetsudonow/ una evolució més en aquest sentit, el mapa del metro de tokio a temps real.
 
Les possibilitats que ens ofereixen les OpenData son inmenses, cal però una voluntat per part de totes les administracions d’una major transparència i una millor gestió i publicació del seu inmens fons de dades.
 
El potencial de creixement d’aquest sector, en un moment d’una sostinguda crisi económica i social, és molt gran.
 
Des de Solucions Geogràfiques aprofitarem els nostres coneixements per aprofundir en la filosofia OpenData.