En aquest post hem volgut mapificar la distribució dels Socis i Sòcies de la Cooperativa Som Energia als diferents municipis de Catalunya.
En primer lloc volem donar les gràcies als companys i companyes del grup local de Som Energia a Sabadell ja que ens han facilitat una taula amb el nombre total de socis i sòcies per cada municipi.
Som Energia amb data 22 de Juny segons la seva pàgina web disposa de 35379 socis i sòcies. De tots aquests un total de 20.328 tenen la seva residència en algun dels municipis de Catalunya.

 


Un cop des del grup local ens han facilitat les dades el següent pas ha estat en SIG obtenir de la web del Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya les capes territorials de municipis i comarques de Catalunya.
A continuació hem fet un creuament amb la taula del full de càlcul on teníem les dades i el resultat final l’hem pujat a Carto.
 
Considerem que el resultat final es una bona forma de visualitzar l’arrelament d’aquesta cooperativa al nostre territori, de veure la distribució de la seva massa social i d’observar com s’estan fent un forat mica en mica per aconseguir canviar l’actual model energètic.
 
Encara queda molt camí però cada vegada hi ha més territori Som Energia!!!