La darrera setmana d’Octubre ens permetrà acostar-nos amb major deteniment al concepte dels Espais de Valor Afegit al Territori (Espais VAT).
Com molts de vosaltres ja sabeu tenim una web on recopilem aquells espais amb un valor patrimonial, arquitectònic, urbanístic singular que es troben abandonats.
Al següent link https://espaisvat.wordpress.com/ hi podreu donar una ullada a la seva distribució i classificació per la geografia de Catalunya. 
El dijous 25 d’Octubre a les 18:30 a l’Institut d’Estudis Catalans el nostre company Marc Vila Recio farà la conferencia: Una aproximació a la base de dades d’espais abandonats i degradats a Catalunya.
Tanmateix, dos dies desprès, el dissabte 27 d’Octubrerealitzarem una sortida per comprovar en quin estat es troben diversos d’aquests espais VAT:
8:30 – Trobada i sortida des de Barcelona – Davant edifici UB. Plaça Universitat.

9:30 – Visita al Balneari de La Puda. Esparreguera. Visita al Balneari de La Puda al marge esquerre del Riu Llobregat a la carretera d’Olesa a Monistrol. Va ser un balneari molt freqüentat a finals del segle XIX i principis del segle XX fins que unes inundacions van deixar inutilitzades les instal·lacions.

 

11:00 – Visita a la Colònia Can Bros – Martorell. Visita a l’entorn de la Colònia de Can Bros on veurem en quina situació es troba actualment una de les colònies industrials més importants del Llobregat.

 

12:30 – Visita piscines CastellnouRubí. Visitarem l’entorn de les piscines Castellnou a Rubí. Indret d’oci a finals de la dècada dels 70 i anys 80 del segle passat que actualment es troba en desús.

 

13:30 – Visita al Molí d’en Mornau – Sabadell. Visitarem un antic molí paperer situat al marge dret del Riu Ripoll, més conegut com el molí que té tantes finestres com dies te l’any.

 

15:00 – Dinar al restaurant Can Jonqueres (Sabadell). 15 euros/menú.

 

Places disponibles: 30. Preferència pels associats a la Societat Catalana de Geografía.

 

Inscripcions fins al 23 d’octubre a:

 

Blanca Betriu
Servei de Suport a la Recerca
Institut d’Estudis Catalans c.
del Carme, 47, 08001 Barcelona
Tel. 935 529 104
– bbetriu@iec.cat

 

Preu: inclou el trasllat i el dinar.
Socis, sòcies i un acompanyant: 20€.
No socis: 30€.

 

Arribada a Barcelona: 18.30 h.