Hem fet una prova pilot al Guinardó, a Barcelona col·laborant amb el Jose Alberto Soler de Zcopters.
L’objectiu principal era el de comprovar si podem instal·lar un dispositiu “mòbil” amb unes càmeres que constantment estiguin obtenint imatges.
El José Alberto va dissenyar una peça amb la seva impressora 3D que pugui encaixar amb seguretat 4 càmeres GoPro.

 

No volem, en principi, fer la competència a Google, més aviat volíem veure la qualitat i quantitat de dades que podíem recollir amb 4 càmeres i si aquest fet ens pot ajudar en algun cas a prescindir de la realització de part o tot el treball de camp.

 

El trajecte que hem realitzat pel Guinardó ha sigut georeferenciat amb l’app d’un smartphone que amb el propi gps marcava els tracks per on anàvem passant. El resultat ha estat el següent:

 

La quantitat i qualitat de les dades obtingudes en un primer moment ens fa ser optimistes de cara a les possibilitats que aquesta prova es pugui convertir en un projecte en un futur no gaire llunya.
Actualment estem treballant en el bolcatge de les dades i en la visualització com un núvol d’imatges de totes les dades recollides.

 

Les possibilitats de traduir-ho en projectes reals van vinculades a la representació i anàlisi territorial de les dades que puguem extreure de les imatges. Conèixer amb total exactitud la quantitat d’elements que hi ha a la via pública, la seva distribució i estat de conservació pot esdevenir una eina de planificació molt interessant pels responsables de les nostres administracions.

 

Som conscients que Google Street View ofereix un gran servei gratuït i amb certa periodicitat de diversos recorreguts pels principals carrers de la nostra ciutat. On podem ser competitius és en la personalització d’aquests recorreguts, en la temporalitat, és a dir, a mode d’exemple, es pot repetir el recorregut a l’estiu i a l’hivern per veure les afectacions de l’arbrat en determinats carrers d’una ciutat, i en l’anàlisi geoespacial de la informació associada i capturada.