MONTPAÓ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Un nucli rural d’origen medieval, catalogat tant a nivell municipal com de la pròpia Generalitat. Es troba inhabitat entre dues urbanitzacions del municipi de Calafell i en proposem la seva restauració i recuperació. Us deixem el link per a que consulteu el conjunt del projecte: http://projectemontpao.org

Problemàtica:

A la part nord del terme municipal de Calafell ens trobem amb l’enclavament rural de Montpaó.Els seus orígens es remonten a l’època medieval. Habitat fins a meitats del passat segle, actualment és troba deshabitat i en greu procés de deteriorament. Encara es mantenen en peus les estructures d’algunes masies però el seu procés degeneratiu avança imparablement. Paral·lelament els camps de cultiu dels seus voltants estan també abandonats. Aquest fet agreuja el perill d’incendis forestals ja que aquest enclavament és troba entre un parell de masses forestals.

  

Tres espais proposats: Hotel, centre gastronòmic i agrobotiga.

Solució:

El projecte de Montpaó pretén involucrar a diferents agents per tal d’aportar una resposta transversal a la situació actual de Montpaó. El projecte es centra en la rehabilitació dels edificis que actualment es troba en un millor estat de conservació. Tres seran els espais que es pretenen impulsar en una primera fase: Un hotel de caire rural de petites dimensions; Un espai on poder celebrar cates d’oli, vi o vinagre i que pugui derivar en un centre gastronomic de referència.; i també per finalitzar un espai destinat a una agrobotiga combinat amb la possibilitat d’aportar una resposta a la mancança d’equipaments de les urbanitzacions dels voltants.